Login

Site administration

Please enter password.

!!! JavaScript and Cookies must be activated !!!
User (optional):

Password:


Waar sta ik voor

Gastouder Hasselt verzorgt kinderopvang. Het betreft een kleinschalige en flexibele opvang in huiselijke kring voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ik bied als gastouder het kind een veilige en vertrouwde plek in mijn gezin.

Waardevol en uniek kind - Kinderen zijn een geschenk en daarom behandel ik ze zoals ik ook mijn eigen kinderen zou behandelen, liefdevol en met respect. Ik vind dat elk kind waardevol en uniek is. Ieder met zijn of haar eigen gaven.

Rust, reinheid en regelmaat - vind ik heel belangrijk in de opvoeding van een kind. Verder is het van belang dat het kind zich veilig en geborgen voelt. Dit probeer ik te bereiken door lief, eerlijk maar zeker ook door consequent te zijn.

Aandacht en geborgenheid - Daarom bied ik een kind aandacht en geborgenheid in een warme huiselijke sfeer. Ik leer de kinderen samen te spelen en samen te delen. Naast de ontwikkeling op sociaal vlak krijgt het kind tijdens de opvang mogelijkheden om zich te ontwikkelen op emotioneel, motorisch, creatief en cognitief niveau. Dit doe ik door met de kinderen spelletjes te doen, knutselwerkjes te maken, boekjes te lezen en liedjes te zingen; er is tijdens de kinderopvang genoeg te doen. Buiten zijn is voor mij ook belangrijk. We gaan samen wandelen en bijvoorbeeld naar een speeltuin of kinderboerderij.

Verantwoordelijkheid - In mijn visie blijven ouders altijd eindverantwoordelijk voor de zorg en opvoeding. Het contact met de vraagouders vind ik daarom erg belangrijk. Ik houd de ouders op de hoogte over de ontwikkeling van hun kind(eren) en geef hen eventueel opvoedkundig advies. Naast persoonlijk contact stuur ik de ouders ook met regelmaat berichten en foto's via Whatsapp en Messenger.

Het pedagogisch werkplan van gastouder Hasselt vind je elders op deze website. In dit werkplan wordt een helder beeld gegeven over de wijze waarop ik als gastouder dagelijks handel en met het/de gastkind(eren) omga.

Ik maak ondermeer gebruik van het voorschoolse educatie programma KiKi (Kansen in Kinderen). Dit is een methodiek die gericht is op het ondersteunen en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen.

Gastouder Hasselt vrachtauto

 

naar boven